Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Ugotować kaszę w lekko osolonej wodzie, wyjąć z garnka, otworzyć woreczki i wsypać kaszę do miseczki. Wymieszać widelcem.
2.Ser pokruszyć widelcem, dodać żółtka, sól i pieprz.
3.Stopić masło w garnuszku, pozostawić pół łyżki masła do posmarowania naczynia żaroodpornego, do pozostałego dodać  przeciśnięty przez praskę czosnek i silnie zagrzać razem.
4.W posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę kaszy, na niej ser utarty z żółtkami. Do pozostałej kaszy dodać  2 łyżki szczypiorku ,wymieszać, wyłożyć kaszę na ser.
5.Masłem z czosnkiem równomiernie polać, przy pomocy łyżki, warstwę kaszy.
6.Ubić śmietanę z białkami oraz pozostałym szczypiorkiem ,solą i pieprzem. Polać zapiekankę.
7.Nagrzać piekarnik do 160 - 170 ° C i piec potrawę 20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: