Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 8 dużych ziemniaków
  • cebula
  • 20 dag fasoli Jaś
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanych listków bazylii
  • 2 łyżki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 dużych ziemniaków
  • cebula
  • 20 dag fasoli Jaś
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanych listków bazylii
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1.Namoczyć umytą fasolę na 12 godzin.Ugotować w lekko osolonej wodzie.
2.Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać ,przekroić na ćwiartki.
3.Cebulę posiekać.
4.Pokrojony w paski boczek obsmażyć na oleju, dodać  cebulę ,  przeciśnięty przez praskę  czosnek, bazylię  i czosnek, sól, pieprz i ugotowaną fasolę. Dodać wino i dusić chwilę.
5.W żaroodpornym naczyniu ułożyć  warstwę ziemniaków, na nich fasolę, posypać wierzch startym serem.
6.W nagrzanym do 180°C piekarniku zapiekać potrawę do stopienia się sera.

Najnowsze komentarze