Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 1/2 kg chudej wieprzowiny
  • 60 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki śmietany 18-proc.
  • 2 cebule
  • 4 ziemniaki
  • jajko
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka tymianku (suszonego)

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 1/2 kg chudej wieprzowiny
  • 60 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki śmietany 18-proc.
  • 2 cebule
  • 4 ziemniaki
  • jajko
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka tymianku (suszonego)

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Mięso pokroić  w kostkę i dodać do zeszklonej cebuli. Smażyć mieszając około 15 minut.
2.Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, pokroić w plasterki.
3.Fasolkę umyć, ugotować w osolonej lekko wodzie, odsączyć starannie.
4.W posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, mięso z cebulą oraz fasolkę.
5.Śmietanę wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem, tymiankiem  i polać  zapiekankę, wierzch posypać startym serem.
6.W piekarniku nagrzanym do 180°C zapiekać potrawę około 30 minut.

Najnowsze komentarze