Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zapiekanka cebulowa z fetą

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 6 czerwonych cebul,
  • 6 średnich ziemniaków,
  • 3/4 szklanki bulionu z kostki,
  • łyżeczka posiekanych świeżych igiełek rozmarynu lub pół łyżeczki suszonych,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 3  kopiaste łyżki płatków migdałowych,
  • sól, pieprz,
  • 20 dag sera fetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 czerwonych cebul,
  • 6 średnich ziemniaków,
  • 3/4 szklanki bulionu z kostki,
  • łyżeczka posiekanych świeżych igiełek rozmarynu lub pół łyżeczki suszonych,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 3  kopiaste łyżki płatków migdałowych,
  • sól, pieprz,
  • 20 dag sera fetaSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołamiPatros z ziołamiPatros naturalnyPatros naturalnyPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Cebule obrać, pokroić w krążki, polać oliwą, ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i ułożyć na cebuli, posypać  solą, pieprzem i rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 st. C na 50 minut. Ser feta pokruszyć widelcem, dodać  płatki migdałowe i wymieszać. Ułożyć na wierzchu zapieczonych ziemniaków, wygładzić  wierzch. Zapiekać około 15 minut po zmniejszeniu temperatury do 180 st C.

Najnowsze komentarze