Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 30 dag mielonej wieprzowiny lub mieszanego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 2 łyżki oleju
  • 3 jaja
  • pół szklanki śmietany 12-proc.
  • całe opakowanie świderków lub rurek
  • słoik sosu bolońskiego do spaghetti
  • puszka konserwowej kukurydzy
  • cebula i ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • szczypta suszonego oregano i szczypta suszonej bazylii
  • półtorej szklanki startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiSer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąŻyczymy smacznego!

Do wysmarowania naczynia żaroodpornego:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 30 dag mielonej wieprzowiny lub mieszanego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 2 łyżki oleju
  • 3 jaja
  • pół szklanki śmietany 12-proc.
  • całe opakowanie świderków lub rurek
  • słoik sosu bolońskiego do spaghetti
  • puszka konserwowej kukurydzy
  • cebula i ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • szczypta suszonego oregano i szczypta suszonej bazylii
  • półtorej szklanki startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego! CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony Mix FitSer topiony Mix FitSer topiony Z salamiSer topiony Z salamiSer topiony Z paprykąSer topiony Z paprykąŻyczymy smacznego!

Do wysmarowania naczynia żaroodpornego:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

1.Ugotować makaron  nieco krócej niż podano na opakowaniu,  odsączyć.
2.Cebulę i czosnek posiekać, poddusić  na rozgrzanym oleju, dodać mięso i razem smażyć 3 minuty, doprawić solą  i pieprzem oraz ziołami.
3.W dużej misce wymieszać z jajami, podsmażonym mięsem, śmietaną, sosem bolońskim oraz kukurydzą i połową startego sera.
4.W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć makaron z mięsem, posypać pozostałym startym serem.
5.Piekarnik nagrzacdo190°C i zapiekać  w nim potrawę około 30 - 40 minut.

Najnowsze komentarze