Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • ostre

  • < 50PLN

  • 4 duże placki ziemniaczane(wielkości całej patelni, lub tyle mniejszych, aby mogły stanowić 4 warstwy w naczyniu do zapiekania)
  • szklanka pokrojonego w drobną kostkę wędzonego boczku
  • 20 dag pieczarek
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz, sól
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 duże placki ziemniaczane(wielkości całej patelni, lub tyle mniejszych, aby mogły stanowić 4 warstwy w naczyniu do zapiekania)
  • szklanka pokrojonego w drobną kostkę wędzonego boczku
  • 20 dag pieczarek
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz, sól
  • szklanka startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Podsmażyć na łyżce oleju kostki boczku, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i poddusić. Dodać przecier, sól, pieprz do smaku.
2.W posmarowanej olejem tortownicy  lub okrągłym żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę placków lub jeden duży placek, na nim warstwę pieczarek, znów placek, znów pieczarki i tak do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwą  powinien być placek, który posypać startym serem.
3.Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C i zapiekać 20 minut.

Najnowsze komentarze