Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN


Na marynatę:
  • 4 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka posiekanego tymianku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na marynatę:
  • 4 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka posiekanego tymianku

Sposób przygotowania:

1.Cukinię umyć, pokroić w plastry. Pokroić w plastry także pomidory i ser.
2.Połączyć ocet winny, musztardę oraz oliwę ,pieprz i sól. Polać marynatą plastry cukinii i pozostawić je na pół godziny.
3.Poukładać na żaroodpornym półmisku najpierw plastry cukinii wyjęte z marynaty, na nich plastry pomidorów oraz plasterek sera. Podlać potrawę bulionem, przykryć nie  szczelnie arkuszem folii aluminiowej i piec  około 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Najnowsze komentarze