Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego

Na farsz:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego

Na farsz:

Sposób przygotowania:

1.Paprykę  umyć, usunąć gniazda nasienne i miąższ pokroić w kostkę. Cebulę  obrać, posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
2.Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę i cebulę z czosnkiem, podsmażyć, przyprawić   pieprzem i solą oraz oregano. Ostudzić.
3.Ciasto francuskie podzielić na prostokąty,(np. 4) lekko wywinąć  brzegi, środek posmarować pesto, na nim ułożyć warzywa.
4.Camembert pokroić w kostkę , kostki  fety podzielić na ćwiartki, posypać obydwoma serami wierzchy zapiekanek.
5.Nagrzać piekarnik do 200°C i piec potrawę 30 minut.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Feta[ser]Camembert[/ser]

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: