Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 75g makaronu (krótkie nitki),
  • 2 małe czerwone papryki,
  • 2 cebule,
  • 20 g masła lub margaryny,
  • zielona pietruszka lub szczypiorek,
  • 1 jajko,
  • sól, biały pieprz,
  • 4 duże plastry gotowanej szynki,
  • majonez (kilka łyżek),
  • 40g sera ementalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 75g makaronu (krótkie nitki),
  • 2 małe czerwone papryki,
  • 2 cebule,
  • 20 g masła lub margaryny,
  • zielona pietruszka lub szczypiorek,
  • 1 jajko,
  • sól, biały pieprz,
  • 4 duże plastry gotowanej szynki,
  • majonez (kilka łyżek),
  • 40g sera ementalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Makaron ugotwać, ostudzić. Paprykę i cebulę posiekać w drobną kostkę, dusić na maśle, aż się zeszklą. Wymieszać z makaronem. Dodać jajko (surowe), zieleninę i majonez do smaku. doprawić solą i pieprzem do smaku. Podzielić na 4 częścii rozłożyć na plastrach szynki. zrolować, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min. Podawać gorące.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: