Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 2 pstrągi,
  • szklanka białego wytrawnego wina,
  • 100g pokrojonych w plasterki pieczarek,
  • drobno posiekana natka pietruszki,
  • 2 łyżki, tartego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól, pieprz,
  • 20g masła.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 pstrągi,
  • szklanka białego wytrawnego wina,
  • 100g pokrojonych w plasterki pieczarek,
  • drobno posiekana natka pietruszki,
  • 2 łyżki, tartego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • sól, pieprz,
  • 20g masła.

Sposób przygotowania:

Pstrągi ułożyć w natłuszczonej żaroodpornej formie, polać białym winem, ułożyć pieczarki, posypać natka pietruszki i serem, opruszyć solą i pieprzem, rozłożyć na wierzch wiórka masła. Piec w piekarniku około 30 minut, aż skórka ryb zbrązowieje.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: