Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 6 dużych twardych pomidorów
  • 6 kromek czerstwej bułki wrocławskiej
  • łyżka masła i łyżka oliwy z oliwek
  • duży ząbek czosnku
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • łyżka posiekanej bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 6 dużych twardych pomidorów
  • 6 kromek czerstwej bułki wrocławskiej
  • łyżka masła i łyżka oliwy z oliwek
  • duży ząbek czosnku
  • szklanka startego na grubej jarzynowej tarce żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • łyżka posiekanej bazylii

Sposób przygotowania:

1.Bułkę wrocławską pokroić  na drobne grzanki. Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili wrzucić pokrojoną bułkę. Smażyć, aż grzanki się zrumienią.
2.Pomidory umyć, osuszyć, pościnać wierzchy i łyżeczką wydrążyć miąższ z pestkami ze środka. Nadziać pomidory grzankami ,posypać wierzchy obficie startym serem. Posypać bazylią.
3.Nagrzać górną grzałkę w piekarniku (200 st. C) i wstawić pomidory aby stopił się i nieco zrumienił ser.

Najnowsze komentarze