Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Nektarynki przepołowić, usunąć pestkę. Ułożyć na blaszce, przekrojem do góry.
2.Wymieszać sok  winogronowy z  3 łyżkami cukru i polać nektarynki.
3.W piekarniku nagrzanym do 200 °C piec owoce 30minut.
4.Pozostały cukier rozpuścić na patelni, wrzucić słupki migdałowe. Kiedy migdały pokryją się karmelem, przełożyć na  posmarowaną olejem blaszkę (może być z folii aluminiowej). Zastygnięte migdały posiekać  szerokim, ostrym nożem.
5.Nektarynki dekorować sporymi porcjami mascarpone posypać siekanymi migdałami w karmelu .

Najnowsze komentarze