Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zapiekane naleśniki z szynką i pieczarkami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na ciasto:
  • szklanka mąki,
  • 2 jaja,
  • szklanka mleka,
  • szklanka mineralnej wody gazowanej,
  • łyżka oleju do smażenia

Na farsz:

Dodatkowo:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • szklanka mąki,
  • 2 jaja,
  • szklanka mleka,
  • szklanka mineralnej wody gazowanej,
  • łyżka oleju do smażenia

Na farsz:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Wymieszać składniki ciasta, najlepiej przy pomocy miksera ręcznego, odstawić i po 20 minutach usmażyć  naleśniki na smarowanej leciutko olejem patelni. Umyte pieczarki pokroić  w plasterki, skropić sokiem  cytrynowym. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić na nim posiekaną drobno cebulę, następnie dodać pokrojoną  szynkę i smażyć  2 minuty, po czym dodać pieczarki, doprawić  solą  i pieprzem, smażyć,  aż  pieczarki puszczą sok, wówczas dodać tartą bułkę  i pokruszony rokpol a także posiekany szczypiorek, wymieszać  farsz dokładnie.

Naleśniki smarować farszem,  zwijać  w rulony, układać  w posmarowanym lekko masłem i wysypanym tartą bułką naczyniu żaroodpornym,  obficie posypać startym serem i zapiec około 10 minut w nagrzanym do 200 st. C piekarniku.

Najnowsze komentarze