Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Zapiekane naleśniki z sosem serowo-koperkowym

Dodany , autor amanda

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 50PLN

  • 500 gram pieczarek,
  • 500 gram mięsa mielonego,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 2 puszki pomidorów w zalewie,
  • 200 gram sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 3 cebule,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 szklanka rosołu,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1/3 pęczka koperku,
  • 1/3 pęczka pietruszki zielonej,
  • 3 ząbki czosnku,
  • pieprz, sól,
  • mielona papryka.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 500 gram pieczarek,
  • 500 gram mięsa mielonego,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 2 puszki pomidorów w zalewie,
  • 200 gram sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!,
  • 3 cebule,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 szklanka rosołu,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1/3 pęczka koperku,
  • 1/3 pęczka pietruszki zielonej,
  • 3 ząbki czosnku,
  • pieprz, sól,
  • mielona papryka.

Sposób przygotowania:

Usmażyć naleśniki, bez dodatku cukru. Około 7-8 sztuk. Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Mięso mielone doprawić przeciśniętym czosnkiem, ostrą papryką, vegetą i świeżym pieprzem. Następnie dorzucić na patelnię do cebulki i smażyć aż się mięso zarumieni.
Przełożyć je do wysokiego garnka. Później podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki i kukurydzę. Wszystkie składniki wrzucić do garnka, przyprawić i na końcu dodać pomidory z puszki razem z zalewą. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż wszystkie warzywa zmiękną. W między czasie zrobić sos: 1 szklankę rosołu wymieszać z 1 szklanką mleka.
Przyprawić do smaku i podgrzewać na wolnym ogniu. Koperek i pietruszkę drobno posiekać. Około 100 gram potartego sera żółtego, dosypywać po trochu do sosu, ciągle mieszając. Na końcu wsypać koperek i pietruszkę. Jeśli sos jest zbyt rzadki, zaprawić go mąką. Naleśniki posmarować farszem, nie za grubo, zawinąć. Polać sosem i posypać resztą sera. Zapiekać około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni. Po wyciągnięciu można posypać pietruszką i polać jeszcze sosem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze