Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:
  • 20 dag mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • sól
  • olej

Na farsz:

Do zapiekania:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:
  • 20 dag mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • sól
  • olej

Na farsz:

Do zapiekania:

Sposób przygotowania:

1.Składniki na ciasto zmiksować i odstawić.
2.Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny.
3.Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Dodać pieczarki i smażyć, aż puszczą sok, doprawić  solą i pieprzem
4.Szynkę pokroić w paski, dodać  wraz z tartą bułką do podsmażonych pieczarek.
5.Szczypiorek umyć, posiekać, dodać do farszu. Rokpol zetrzeć na tarce, dodać do farszu, wymieszać.
6.Ciasto zamieszać, dolać trochę wody. Usmażyć naleśniki.
7.Posmarować usmażone naleśniki  farszem i zwinąć w rulony. 8.Uło¬żyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i wysypanym tartą bułką .Posypać serem. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Najnowsze komentarze