Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 50PLN

  • 0,5 kg mrożonych podgrzybków lub 60 dag pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • pół szklanki śmietany,
  • pół łyżeczkimąki,
  • sól,
  • pieprz.

    Na naleśniki:
  • 1 szklanka mąki,
  • 1szklanka mleka,
  • 1 szklanka wody mineralnej,
  • 1 jajko,
  • 1 żółtko,
  • szczypta soli.

    Do smażenia:
  • 1 -  2 łyżki oleju.

    Do wysmarowania naczynia:
  • 1 łyżkaoliwy z oliwek.

    Do posypania potrawy:
  • 0,5szklanki  startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! ementalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 0,5 kg mrożonych podgrzybków lub 60 dag pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • pół szklanki śmietany,
  • pół łyżeczkimąki,
  • sól,
  • pieprz.

    Na naleśniki:
  • 1 szklanka mąki,
  • 1szklanka mleka,
  • 1 szklanka wody mineralnej,
  • 1 jajko,
  • 1 żółtko,
  • szczypta soli.

    Do smażenia:
  • 1 -  2 łyżki oleju.

    Do wysmarowania naczynia:
  • 1 łyżkaoliwy z oliwek.

    Do posypania potrawy:
  • 0,5szklanki  startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego! ementalerSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Grzyby umyć, obrać, posiekać. Wraz z  posiekaną cebulą udusić na maśle. Kiedy już  są miękkie dodać sól, pieprz do smaku i  wymieszaną z mąką śmietanę. Zagotować.
Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego wymieszać. Po półgodzinnym odpoczynku usmażyć naleśniki na smarowanej odrobiną oleju patelni. Usmażone naleśniki pokroić w  niezbyt cienkie paski, wymieszać z grzybami i włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia do zapiekania. Posypać po wierzchu startym ementalerem. Zapiekać do momentu, aż ser się zrumieni.

Najnowsze komentarze