Mamy już 5212 przepisy

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Cukinię myjemy i odcinamy z niej po obu stronach piętki, przekrawamy na pół i wyjmujemy środkową część z pestkami. Mielone mięso lączymy z jajkiem, solą, pietrzem i drobno pokrojoną natką, jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułki tartej.

Cukinię napełniamy masą z mięsa i posypujemy startym serem. Wstawiamy na ok 45 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Potrawa jes gotowa gdy cuinia jest miękka, można to sprawdzić wbijając patyczek w nią.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze