Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 8 grubszych kromek z bagietki (najlepiej ukrojonych ukośnie),
  • ząbek czosnku,
  • 8  plasterków szynki drobiowej,
  • 15 dag pieczarek,
  • dymka,
  • szklanka startego na grubej tarce jarzynowej sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • szczypta ziół prowansalskich,
  • półtorej łyżki masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 grubszych kromek z bagietki (najlepiej ukrojonych ukośnie),
  • ząbek czosnku,
  • 8  plasterków szynki drobiowej,
  • 15 dag pieczarek,
  • dymka,
  • szklanka startego na grubej tarce jarzynowej sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!,
  • szczypta ziół prowansalskich,
  • półtorej łyżki masła

Sposób przygotowania:

Kromki bagietki posmarować lekko masłem  z jednej strony. Z drugiej potrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku. Pieczarki pokroić  w plasterki, cebulę drobno posiekać, podsmażyć   wszystko razem na połowie łyżki masła. Lekko posolić i posypać ziołami prowansalskimi. Na wyłożonej papierem do wypieków blaszce ułożyć kanapki masłem do dołu. Na nie posmarowanej stronie położyć  plasterek szynki, na nim porcje podsmażonych pieczarek a  wierzch posypać startym grubo serem. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 st. C i zapiekać  kanapki do momentu, kiedy ser się rozpuści.

Najnowsze komentarze