Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 40 dag frankfurterek
  • 30 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 40 dag marchewki
  • 2 pory
  • szklanka ryżu
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • pęczek natki pietruszki
  • 10 dag startego GruyeraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag frankfurterek
  • 30 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 40 dag marchewki
  • 2 pory
  • szklanka ryżu
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • pęczek natki pietruszki
  • 10 dag startego GruyeraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Fasolkę ugotować w posolonej wodzie. Obrać marchewkę i cebulę  ,a pory oczyścić. Wszystkie warzywa umyć i po osączeniu pokroić na kawałki.
2.W żaroodpornym naczyniu rozgrzać masło, podsmażyć warzywa i ugotowaną fasolkę szparagową. Wsypać ryż, zalać bulionem i dusić  do miękkości.
3.Pokroić frankfurterki w plasterki a natkę pietruszki posiekać. Wymieszać ryż z warzywami  z plasterkami wędliny, dodać posiekaną natkę. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać z wierzchu grubo startym gruyerem.
4.Rozgrzać piekarnik do 200 st. C i wstawić naczynie żaroodporne na 10 – 15 minut ,aż ser będzie złoty.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Gruyere

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: