Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 40 dag kurzych wątróbek
  • 2,5 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • ¾ szklanki pokrojonego w kostkę boczku
  • ½ szklanki tartej bułki
  • średnia cebula
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • spora szczypta tymianku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 40 dag kurzych wątróbek
  • 2,5 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaŻyczymy smacznego!
  • ¾ szklanki pokrojonego w kostkę boczku
  • ½ szklanki tartej bułki
  • średnia cebula
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • spora szczypta tymianku

Sposób przygotowania:

1.Boczek podsmażyć na patelni, dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażyć, dodać umyte i osączone jak najstaranniej wątróbki. Smażyć mieszając 3 minuty.
2.Do podsmażonych wątróbek dodać wymieszany z 3 łyżkami wody koncentrat, zieloną pietruszkę, tymianek, sól i pieprz. Chwilę jeszcze gotować.
3.Wymieszać tartą bułkę i starty ser, wysypać  połową tej  mieszanki posmarowane masłem naczynie żaroodporne, ułożyć podsmażone wątróbki, wierzch posypać pozostałą tartą bułką z serem.
4.Nagrzać piekarnik do 160 st. C i zapiekać potrawę 10 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: