Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, żółtka wymieszać z macą. 
2.Białka połączyć z masą, doprawiając do smaku pieprzem. Dolać pół szklanki przegotowanej wody i delikatnie wymieszać. 
3.Rozgrzać na patelni oliwę i smażyć niewielkie placki. 
4.Dno żaroodpornego naczynia wykładać usmażonymi plackami. 
5.Pomidory obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki, przełożyć do naczynia. 
6.Pieczarki oczyścić, pokroić na cienkie paseczki. 
7.Cebulę posiekać i przesmażyć razem z pieczarkami. Położyć na pomidorach. 
8.Ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch zapiekanki. Wstawić do piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 200 st.C.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Edam

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: