Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Namoczyć fasolę w 4 szklankach wody, następnego dnia ugotować do miękkości z odrobiną soli.
2.Boczek pokroić w małą kostkę i stopić na patelni, pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę.
3.Wymieszać ugotowaną fasolę z podsmażoną na boczku cebulą, doprawić  solą, pieprzem.
4.Posmarować masłem kamionkową lub szklaną  formę do zapiekania, przełożyć do niej fasolę. Zalać śmietaną, posypać  po wierzchu startym serem.
5.Nagrzać piekarnik do temperatury 170 st. C i zapiekać potrawę około 20 minut

Najnowsze komentarze