Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 8 kromek pełnoziarnistego chleba
  • 8 plastrów polskiej surowej szynki lub włoskiej np. prosciuto San Daniele
  • 10 dag suszonych pomidorów marynowanych w oliwnejzalewie
  • ser PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • listki świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 kromek pełnoziarnistego chleba
  • 8 plastrów polskiej surowej szynki lub włoskiej np. prosciuto San Daniele
  • 10 dag suszonych pomidorów marynowanych w oliwnejzalewie
  • ser PecorinoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty EdamskiSer żółty EdamskiSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiŻyczymy smacznego!
  • listki świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

1.Natrzeć chleb czosnkiem, skropić oliwą z pomidorowej zalewy i opiec na grillu lub grillowej patelni.
2.Osączyć pomidory, pecorino pokroić w słupki.
3.Słupki sera i kawałki pomidorów zawinąć w plastry szynki lub prosciuto. Ułożyć na grzankach. Skropić resztką zalewy i ozdobić listkami bazylii.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Pecorino

Najnowsze komentarze