Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • opakowanie makaronu wstążek
  • duży brokuł
  • 25 dag sera z niebieską pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!
  • szklanka śmietany 18-proc.
  • 2 połówki suszonego pomidora w oleju
  • łyżka masła
  • łyżka posiekanych listków bazylii

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • opakowanie makaronu wstążek
  • duży brokuł
  • 25 dag sera z niebieską pleśniąSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Valbon RougeValbon RougeValbon Brie z oliwkamiValbon Brie z oliwkamiValbon Camembert oryginalny Valbon Camembert oryginalny Życzymy smacznego!
  • szklanka śmietany 18-proc.
  • 2 połówki suszonego pomidora w oleju
  • łyżka masła
  • łyżka posiekanych listków bazylii

Sposób przygotowania:

1.Ugotować makaron al dente, odcedzić.
2.Brokuł podzielić na małe różyczki, obgotować 4 minuty, odcedzić.
3.Rozgrzać w garnku masło, wrzucić makaron, dodać brokuły, śmietanę, pokruszony ser. Starannie wymieszać i dusić do momentu, kiedy serowy sos zgęstnieje.
4.Doprawić sos solą i pieprzem, dodać pokrojone w cienkie paseczki suszone pomidory i posiekane listki bazylii.

Najnowsze komentarze