Mamy już 5212 przepisy

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Wołowina w warzywach i sosie słodko-kwaśnym

Dodany , autor Elisabeth44

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 100 PLN

  • 250 g wołowiny
  • pół cebuli
  • 1 marchew
  • 1 zielona papryka
  • pół opakowania kiełków sojowych
  • skrobia ziemniaczana
  • olej
  • 100g białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżeczki sake
  • 1 i pół łyżeczki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki cukru
  • 1/5 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki wody
  • sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 250 g wołowiny
  • pół cebuli
  • 1 marchew
  • 1 zielona papryka
  • pół opakowania kiełków sojowych
  • skrobia ziemniaczana
  • olej
  • 100g białego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z czosnkiem niedźwiedzimAlmette z czosnkiem niedźwiedzimŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżeczki sake
  • 1 i pół łyżeczki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki cukru
  • 1/5 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki ketchupu
  • 4 łyżki wody
  • sól

Sposób przygotowania:

Wołowinę pokroić w paski i zamarynować w marynacie z sake, łyżeczki sosu sojowego i oleju sezamowego.Przygotować sos z octu, cukru kilku kropel sosu sojowego, ketchupu i wody.Cebulę, marchew i paprykę pokroić w słupki. Umyte kiełki sojowe wrzucić na wrzącą wodę na ok.1-2 minuty po czym odcedzić z wody. Na patelni rozgrzać olej i smażyć obtoczone w mące ziemniaczanej paski wołowiny.

Wyłożyć na talerz i na tej samej patelni podsmażyć wszystkie warzywa. Gdy zmiękną, dodać sos, dodać uprzednio usmazoną wołowinę. Wszystko wymieszać opruszając mąką ziemniaczaną, cały czas mieszać, by nie powstały grudki. biały ser delikatnie zetrzeć lub drobno pokroić i rozsypać na wierzchu po podaniu na talerz. Podawać z białym ryżem.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: