Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Wołowe zrazy z ostrym serowym wnętrzem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Do panierowania:
  • 2 łyżki mąki,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • jajko,
  • 3 łyżki ziaren sezamu.

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do panierowania:
  • 2 łyżki mąki,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • jajko,
  • 3 łyżki ziaren sezamu.

Do smażenia:
  • pół szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Wołowinę dokładnie wyrobić  z jajkiem, słodką mieloną  papryką, solą i pieprzem. Ser pokroić w drobną kostkę.3.Mielone mięso podzielić na 4 części, każdą uformować w kształcie placka, na środku ułożyć porcję pokrojonego sera i zwinąć w taki sposób, aby nadzienie nie mogło  się wydostać na wierzch, starannie połaczyć. Rozgrzać olej na patelni, każdy zraz maczać najpierw w mące, następnie w rozbitym z łyżką  wody jajku a na koniec w wymieszanej z sezamem tartej bułce. Zrumienione ze wszystkich stron zrazy dosmażać chwilę  na niezbyt wielkim ogniu. Podawać gorące.

Najnowsze komentarze