Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Mięso umyć, osączyć i zmielić. Wymieszać z drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Dodać 2 łyżki tartej bułki, starty parmezan, jajko i żółtko. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
2.Starannie wyrobić na jednolitą masę.
3.W wilgotnych dłoniach formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać je w mące i smażyć na mocno rozgrzanej oliwie obracając.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: