Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 50PLN

  • 8 cienkich plasterków cielęciny
  • kulka mozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! w zalewie
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • po łyżce posiekanego świeżego  rozmarynu i tymianku
  • 8 listków szałwii
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki wytrawnego białego wina
  • 1/2 szklanki bulionu cielęcego z kostki
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 cienkich plasterków cielęciny
  • kulka mozzarelliSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! w zalewie
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • po łyżce posiekanego świeżego  rozmarynu i tymianku
  • 8 listków szałwii
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki wytrawnego białego wina
  • 1/2 szklanki bulionu cielęcego z kostki
  • 2 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

1.Mięso umyć i osuszyć kuchennym papierowym ręcznikiem, rozbić na cienki płat, posmarować oliwą z obu stron i lekko oprószyć solą i pieprzem.
2.Posiekać drobno czosnek, mozzarellę pokroić  na paseczki, plasterki szynki na połowę.
3.Na każdym plasterku mięsa ułożyć szynkę, po odrobinie siekanego czosnku, po trochu ziół i po listku szałwii. Zwinąć rulony, obwiązać białą bawełnianą nitką.
4.Na patelni roztopić masło z  resztką oliwy, obsmażyć rolady, wyjąć z patelni osączyć  na kuchennym papierowym ręczniku.
5.Do pozostałego na patelni tłuszczu dodać wino i bulion. Zagotować, dodać śmietanę i jeszcze raz zagotować. Podawać sos osobno jako dodatek do ruloników.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: