Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 100 PLN

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady,
  • 10 dag ciasteczek amarettini,
  • 10 jajek,
  • 16 dag masła,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 3 cukry waniliowe,
  • 40 dag mielonych orzechów włoskich,
  • 1 torebka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki likieru migdałowego,
  • 3 słoiki kompotu z wiśni(po 720 ml),
  • 4 łyżeczki żelatyny,
  • 1 kg chudego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1/2 serka MascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 40 dag kremówki,
  • 2 torebki galaretki wiśniowej.

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady,
  • 10 dag ciasteczek amarettini,
  • 10 jajek,
  • 16 dag masła,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 3 cukry waniliowe,
  • 40 dag mielonych orzechów włoskich,
  • 1 torebka proszku do pieczenia,
  • 4 łyżki likieru migdałowego,
  • 3 słoiki kompotu z wiśni(po 720 ml),
  • 4 łyżeczki żelatyny,
  • 1 kg chudego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 1/2 serka MascarponeSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette z bazyliąAlmette z bazyliąAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!,
  • 40 dag kremówki,
  • 2 torebki galaretki wiśniowej.

Sposób przygotowania:

Masło utrzeć z połową cukru i 1 cukrem waniliowym, dodać żóltka, startą czekoladę, orzechy, pokruszone herbatniki oraz likier. Na koniec wymieszać delikatnie z pianą białek. Piec 30 minut w temp 200 stopni w dużej, natłuszczonej formie, wysypanej mąką. Twaróg wymieszać z serem mascarpone, dodać resztę cukru i cukru waniliowego, wlać rozpuszczoną żelatynę i odstawić na 2 minuty do lodówki. Dodać ubitą śmietanę i wszystko razem wymieszać. Ciasto posmarować kremem, odstawić na 3 godziny do lodówki. Po schłodzeniu obłożyć wiśniami z kompotu i zalać galaretką. Ponownie wstawić do lodówki. Na koniec udekorować bitą śmietaną i listkami mięty.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: