Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Włoska zupa ziemniaczana

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 8 średnich ziemniaków,
  • sól, biały pieprz,
  • duża cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 60 dag świeżego szpinaku,
  • łyżka oliwy,
  • 4 łyżeczki pokruszonego bulionu warzywnego w kostce,
  • 2 mięsiste spore pomidory,
  • 3 łyżki orzeszków piniowych,
  • 3/4 szklanki śmietany,
  • 3/4 szklanki płatków  parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 średnich ziemniaków,
  • sól, biały pieprz,
  • duża cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 60 dag świeżego szpinaku,
  • łyżka oliwy,
  • 4 łyżeczki pokruszonego bulionu warzywnego w kostce,
  • 2 mięsiste spore pomidory,
  • 3 łyżki orzeszków piniowych,
  • 3/4 szklanki śmietany,
  • 3/4 szklanki płatków  parmezanuSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z ziołami śródziemnomorskimiPatros z pomidorami i bazyliąPatros z pomidorami i bazyliąPatros naturalnyPatros naturalnyŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać i przekroić na połówki, gotować 15 minut, odcedzić. W garnku rozgrzać oliwę, dodać  posiekaną  drobno cebulę  i czosnek, zeszklić . Umyty i odsączony starannie szpinak pokroić w szerokie pasy, połowę dodać do cebuli z czosnkiem i chwilę razem dusić. Wlać  5 szklanek wody i pokruszone kostki rosołu warzywnego. Gotować zupę  5 minut.

Ugotowane ziemniaki pokroić  w kostkę, pomidory, z których wycisnąć nadmiar soku pokroić także w kostkę. Orzeszki piniowe podsmażyć na suchej patelni. Dodać do zupy pozostały szpinak, ziemniaki, śmietanę  i pomidory, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać w bulionówkach , posypaną  orzeszkami piniowymi i płatkami parmezanu.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: