Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN


Na sos:
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy
  • szczypta suszonego tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Na sos:
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy
  • szczypta suszonego tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki

Sposób przygotowania:

1.Rukolę umyć i osuszyć  w wirówce lub w czystej ściereczce.
2.Fasolę osączyć z zalewy ,przepłukać  przegotowaną wodą i znów osączyć.
3.Pomidorki koktajlowe poprzekrawać na połówki.
4.Kromki tostowego chleba pokroić w kostkę. Pokropić  oliwą i zrumienić w  piekarniku lub na patelni.
5.Przygotować sos: wymieszać oliwę z octem balsamicznym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieprzem i solą. Doprawić  tymiankiem  oraz siekaną zieloną  pietruszką.
6.Wymkieszać składniki sałatki, polać sosem i wymieszać.
Uwaga: grzanki z chleba tostowego dodawać  tuż przed podaniem na stół, aby nie zmiękły.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Rokpol

Najnowsze komentarze