Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 12 jaj na twardo
  • 2 jaja surowe
  • 50 dag pieczarek
  • 3/4 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • pół puszki(lub jedna mała puszeczka) odsączonego z zalewy zielonego groszku
  • 2 dymki
  • 5 łyżek posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki śmietany 22-proc.
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki tartej bułki
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz , sól

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 12 jaj na twardo
  • 2 jaja surowe
  • 50 dag pieczarek
  • 3/4 szklanki startego żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda WędzonaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego!
  • pół puszki(lub jedna mała puszeczka) odsączonego z zalewy zielonego groszku
  • 2 dymki
  • 5 łyżek posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki śmietany 22-proc.
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki tartej bułki
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz , sól

Sposób przygotowania:

1.Pieczarki umyć, osuszyć i  rozdrobnić przez 30 sekund w malakserze lub zetrzeć na tarce jarzynowej.
2.Na  2 łyżkach oleju  podsmażyć pieczarki, dodać posiekane dymki, smażyć 10 minut.
3.Ugotowane na twardo jaja  obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce jarzynowej.
4.Wymieszać  starte jaja z pieczarkami, startym serem, szczypiorkiem, konserwowym groszkiem oraz śmietaną i majonezem. Dodać surowe jaja, sól ,pieprz i dokładnie wymieszać masę.
5.Długa wąską blaszkę posmarować masłem, posypać tartą bułką i przełożyć do niej masę jajeczną.
6.W piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C zapiekać pasztet godzinę.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: