Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Wieprzowa rolada z serami

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN


Do obsmażenia  rolady:
  • 3 łyżki oliwy.

Do posmarowania naczynia żaroodpornego, w którym będzie się piec rolada:
  • łyżka masła

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Do obsmażenia  rolady:
  • 3 łyżki oliwy.

Do posmarowania naczynia żaroodpornego, w którym będzie się piec rolada:
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Mięso naciąć w taki sposób, aby uzyskać płat, po czym rozbić równo  tłuczkiem do mięsa. Warto ułożyć na mięsie przygotowanym do rozbicia plastikowy woreczek i przez woreczek  rozbijać je tłuczkiem. Płat mięsa posypać solą i pieprzem, posmarować  przeciśniętym przez praskę  czosnkiem. Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić  na maśle. Dodać posiekaną natkę i smażyć, aż  odparuje płyn.

Sery pokroić w plasterki. Na  mięsie ułożyć plasterki serów, najlepiej naprzemiennie: jeden brie, jeden camembert,   na nich rozłożyć pieczarki i posypać  krojonymi migdałami. Mocno zwinąć  mięso w roladę, najlepiej obwiązać roladę bawełnianą nitką. Obsmażyć mięso na oliwie, po czym  ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Piec  mniej więcej godzinę  w temperaturze 180 st. C polewając sosem spod rolady a gdyby go zabrakło- kilkoma łyżkami  gorącej wody lub rosołem z kostki.

Najnowsze komentarze