Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 100 PLN

  • 2 i pół szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanki mleka
  • 1 szklanki wody
  • 30 g drożdży
  • łyżeczka oleju rzepakowego
  • 250g pieczarek
  • ser topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony GoudaSer topiony GoudaŻyczymy smacznego! w plastrach Hochland Z boczkiem i chrzanem
  • kilka plastrów szynki
  • oregano
  • sól, pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 i pół szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanki mleka
  • 1 szklanki wody
  • 30 g drożdży
  • łyżeczka oleju rzepakowego
  • 250g pieczarek
  • ser topionySeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonySer topiony MaasdamerSer topiony MaasdamerSer topiony GoudaSer topiony GoudaŻyczymy smacznego! w plastrach Hochland Z boczkiem i chrzanem
  • kilka plastrów szynki
  • oregano
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Robimy ciasto jak do pizzy: drożdże rozdrabniamy i zalewamy mlekiem i wodą, by się rozpuściły. Mąkę wsypujemy do miski i dodajemy gotowe drożdże. Uzupełniamy ciasto szczyptą soli i łyżeczką oleju. Ugniatamy i zostawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
Gdy ciasto jest gotowe, tworzymy z niego okrągłe placki. Na środku każdego układamy pokrojone pieczarki, kawałki szynki i sera. Przyprawiamy oregano i zawijamy w kształt pieroga. Dociskamy mocno boki. Gotowe pierogi układamy na blasze i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze