Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 30 PLN

  • 2 ogórki wężowe
  • 25 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18 proc.
  • szalotka
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżeczki marynowanego pieprzu
  • sól
  • pieprz

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 ogórki wężowe
  • 25 dag tłustego twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z ziołamiAlmette z ziołamiAlmette jogurtowyAlmette jogurtowyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18 proc.
  • szalotka
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 łyżeczki marynowanego pieprzu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1.Umyte ogórki podzielić na 4 – 5 równych odcinków. Wydrążyć miąższ zostawiając cienkie dno.
2.Miąższ z ogórków posolić i odłożyć by puścił sok. Odcisnąć i zmieszać miąższ z rzodkiewkami startymi na tarce z małymi dziurkami.
3.Zmiksować twaróg ze śmietaną. Dodać miąższ ogórkowo-rzodkiewkowy, posiekaną drobno szalotkę i marynowany pieprz.. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie wymieszać.
4.Farsz delikatnie wkłądaćw ogórkowe „kubeczki” i wstawić na pół godziny do lodówki. Po wyjęciu podawać.

Najnowsze komentarze