Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Warzywny stos z naleśnikami i serem

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

Na naleśniki:
  • 2 szklanki mąki,
  • szklanka mleka,
  • 2 jaja,
  • dodatkowo tyle wody, ile będzie trzeba, aby otrzymać niezbyt gęste ciasto naleśnikowe

Na farsz:

Do posmarowania formy:
  • łyżka masła 

Do posypania wierzchu:
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub  pół na pół z siekaną zieloną pietruszką

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na naleśniki:
  • 2 szklanki mąki,
  • szklanka mleka,
  • 2 jaja,
  • dodatkowo tyle wody, ile będzie trzeba, aby otrzymać niezbyt gęste ciasto naleśnikowe

Na farsz:

Do posmarowania formy:
  • łyżka masła 

Do posypania wierzchu:
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub  pół na pół z siekaną zieloną pietruszką

Sposób przygotowania:

Zmiksować wszystkie składniki ciasta, odstawić na pół godziny, po czym usmażyć naleśniki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Pomidory nakroić na krzyż na czubku, polać  wrzącą woda i zdjąć skórkę, pokroić w plastry. Cukinię pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju. Posmarować masłem tortownicę, układać w niej naleśnik, na nim po trochu wszystkich składników farszu, posypać  solą i pieprzem oraz  startym serem, znów naleśnik, warzywa, przyprawy  i starty ser - i powtarzać czynność do wyczerpania się składników. Ostatnią warstwę posypać  startym serem. W piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C. zapiekać  potrawę  około 25-30 minut. Upieczoną  posypać  siekaną zieleniną.

Najnowsze komentarze