Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Na ciasto:

Na farsz:
  • 60 dag pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • marchew
  • maleńka puszeczka konserwowego groszku
  • maleńka puszeczka konserwowej kukurydzy
  • półtorej szklanki startego na grubej tarce sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Do posmarowania wierzchu :
  • jajko
  • 1/2 łyżeczki oleju

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Na ciasto:

Na farsz:
  • 60 dag pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • marchew
  • maleńka puszeczka konserwowego groszku
  • maleńka puszeczka konserwowej kukurydzy
  • półtorej szklanki startego na grubej tarce sera żółtegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty Gouda z ziołamiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Do posmarowania wierzchu :
  • jajko
  • 1/2 łyżeczki oleju

Sposób przygotowania:

1.Pieczarki oraz marchew zetrzeć  na grubej jarzynowej tarce. Cebule posiekać.
2.Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, następnie po chwili cebulę a  po 4 - 5 minutach dodać marchew, odsączony groszek ,sól i pieprz. Odstawić do przestudzenia.
3.Do ostudzonego farszu dodać żółty ser i odsączoną kukurydzę, wymieszać.
4.Przygotować ciasto: mąkę  wymieszać z (rozgniecionym widelcem ) twarogiem, roztopionym, ale nie gorącym masłem, dodać jajko i sól, wyrobić gładkie ciasto.
5.Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto, wycinać kwadraty o boku 10 cm, na każdy nakładać po łyżce farszu, sklejać brzegi trójkątnych „ciastek”. Ułożyć je na wyłożonej papierem do wypieków blaszce i posmarować  jajkiem rozbitym z odrobiną oleju.
6.Nagrzać  piekarnik do temperatury 180° C i piec  „ciastka” około 30 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: