Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Udka pod szpinakowo-serową kołderką

Dodany , autor luna19

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 3 udka
  • 400 gr szpinaku
  • 200 gr śmietany
  • 150 gr sera białegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa Tzatziki
  • sól, pieprz
  • płaska łyżeczka kucharka
  • olej do smażenia
  • migdały kilka szt

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 3 udka
  • 400 gr szpinaku
  • 200 gr śmietany
  • 150 gr sera białegoSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Patros naturalnyPatros naturalnyAlmette z chrzanemAlmette z chrzanemAlmette z ziołamiAlmette z ziołamiŻyczymy smacznego!
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa Tzatziki
  • sól, pieprz
  • płaska łyżeczka kucharka
  • olej do smażenia
  • migdały kilka szt

Sposób przygotowania:

Udka oczyścić zdjąć skórkę i obsmażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Posypać kucharkiem podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 10- 15 min. Cebulkę pokroić w kostkę i przyrumienić razem z posiekanym ząbkiem czosnku, dodać obgotowany lub rozmrożony szpinak i przysmażyć przez ok 10 min. dodać sól i pieprz do smaku. Śmietanę zmiksować z serem z dodatkiem przyprawy tzatziki i jednego ząbka czosnku ..

Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć podduszone udka, przykryć je szpinakiem, wygładzić i oblać sosem serowym. wierzch posypać posiekanymi migdałami. i zapiec .. ok 30-40 min w temp 200 st. Podawać z frytkami i ogórkiem kiszonym.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze