Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

  • 8 udek kurczaka
  • 3 średnie pory z dużą częścią białą
  • 3 ząbki czosnku
  • 4  kopiaste łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka gotowej przyprawy do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 8 plasterków  żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 8 udek kurczaka
  • 3 średnie pory z dużą częścią białą
  • 3 ząbki czosnku
  • 4  kopiaste łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka gotowej przyprawy do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 8 plasterków  żółtego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty TylżyckiSer żółty TylżyckiSer żółty TrioSer żółty TrioŻyczymy smacznego!

Sposób przygotowania:

1.Z umytego i osuszonego mięsa wyjąć  kości, lekko posypać przyprawą do kurczaka, odstawić  na 2 godziny, po upływie tego czasu ułożyć  na posmarowanym olejem  żaroodpornym półmisku i pod przykryciem z aluminiowej folii piec w temperaturze 170 °C około 30minut.
2.Czosnek przecisnąć przez praskę, pory pokroić w drobny makaronik i razem smażyć  na oleju 5 minut, posypać pieprzem i solą. Mieszankę tę poukładać po trochu na mięsie, posmarować   majonezem, ułożyć po plasterku żółtego sera. W piekarniku nagrzanym do 170°C piec około 20 minut.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: