Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 30 PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Masło przesiekać  z mąką i twarogiem oraz solą  i  proszkiem do pieczenia. Zagnieść  ciasto, uformować  w kulę i w plastikowym woreczku włożyć na pół godziny do lodówki.
2.Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość do pół centymetra, wycinać kieliszkiem ciasteczka, ułożyć na  blaszce wyłożonej papierem do wypieków.
3.W piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st. C piec 10 minut, po czym wyjąć, posypać ciasteczka parmezanem i wstawić jeszcze na 5 minut, aby ser się roztopił. Ciasteczka takie są doskonałym dodatkiem do czystych zup lub kremów warzywnych.

Poznaj ser użyty w przepisie:

Parmezan

Najnowsze komentarze