Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słono

  • < 100 PLN


Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player


Sposób przygotowania:

Usunąć twarde zewnętrzne liście karczochów. Z pozostałych obciąć szpice, resztę pokroić w cienkie plastry i włożyć do miski z wodą i sokiem cytrynowym. W drugiej misce wymieszać jaja z oliwą. Dodać natkę i ser, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Nasmarować żaroodporne naczynie masłem i posypać tartą bułką. Osączyć karczochy i wraz z masą jajeczną włożyć do naczynia. Posypać z wierzchu tartą bułką i zapiekać pół godziny w temperaturze 160 st. C. Podawać na gorąco.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: