Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • ostre

  • < 50PLN

  • strąk czerwonej papryki,
  • 20 dag pieczarek,
  • podwójny filet z piersi kurczęcej,
  • niezbyt duża cebula,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 płaskie łyżeczki gotowej przyprawy do drobiu,
  • sól,
  • pieprz,
  • 8 naleśników lub tyleż gotowych tortilli.


Na sos:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • strąk czerwonej papryki,
  • 20 dag pieczarek,
  • podwójny filet z piersi kurczęcej,
  • niezbyt duża cebula,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 płaskie łyżeczki gotowej przyprawy do drobiu,
  • sól,
  • pieprz,
  • 8 naleśników lub tyleż gotowych tortilli.


Na sos:

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w drobną kostkę, wymieszać z przyprawą do drobiu i odłożyć na 20 minut. Paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w niedużą kostkę, pieczarki w plasterki. Posiekać cebulę. Na łyżce oliwy podsmażyć pokrojone mięso, przełożyć do miski.

Na tej samej patelni, po dolaniu pozostałej oliwy, usmażyć pieczarki z cebulą i papryką, przełożyć do miski, gdzie już jest mięso. Wymieszać farsz. Mleko ze śmietaną oraz serem i sproszkowanymi obydwoma rodzajami papryki wlać do garnka i gotować do momentu, aż lekko zgęstnieje, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Połowę sosu połączyć z farszem.

Naleśniki lub tortille posmarować farszem, zwinąć ciasno, ułożyć w posmarowanym odrobiną masła naczyniu do zapiekania. Polać wierzch pozostałym sosem i zapiekać w temperaturze 180 st. C do momentu aż zacznie się rumienić.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: