Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 100 PLN

  • 4 tortille
  • dla amatorów pół szklanki śmietany
  • 2 łyżki oliwy do natłuszczenia blachy
  • 0,5 kg mielonej wołowiny
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • puszka krojonych pomidorów w soku
  • spora szczypta  mielonej ostrej papryki
  • puszka konserwowej białej fasoli
  • szklanka startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonyGouda Smaki z warzywamiGouda Smaki z warzywamiSer topiony MixtettSer topiony MixtettŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 4 łyżki oliwy

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 4 tortille
  • dla amatorów pół szklanki śmietany
  • 2 łyżki oliwy do natłuszczenia blachy
  • 0,5 kg mielonej wołowiny
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • puszka krojonych pomidorów w soku
  • spora szczypta  mielonej ostrej papryki
  • puszka konserwowej białej fasoli
  • szklanka startego seraSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser żółty GoudaSer żółty GoudaSer żółty MaasdamerSer żółty MaasdamerSer żółty PodlaskiSer żółty PodlaskiŻyczymy smacznego! CheddarSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:biało-czerwonybiało-czerwonyGouda Smaki z warzywamiGouda Smaki z warzywamiSer topiony MixtettSer topiony MixtettŻyczymy smacznego!
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 4 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

1.Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Fasolę wylać  na durszlak i przepłukać  wodą. Odsączyć.
2.Na patelni rozgrzać  oliwę, wrzucić mielone mięso i zrumienić je. Dodać  cebulę  i czosnek, ostrą paprykę, kolendrę i znów smażyć ,aż  zeszkli się cebula, dodać wtedy pomidory i fasolę, dolać pół szklanki wody i wymieszać. Gotować, aż odparuje płyn a powstanie gęsty sos burrito.
3.Na tortille nakładać po porcji gęstego sosu burrito, zwijać placki układać na posmarowanej oliwą  blaszce. Posypać obficie startym serem i odrobiną ostrej papryki.
4.Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.Podawać tortille gorące, dla amatorów z kroplą  śmietany.

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: