Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słodko

  • na słono

  • < 50PLN

  • ok.70 dag ziemniaków
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • 2 łyżki oleju

Na nadzienie:
  • 20 dag chudego surowego boczku
  • 20 dag pieczarek
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • cukier do smaku

Do posypania po wierzchu:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • ok.70 dag ziemniaków
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • 2 łyżki oleju

Na nadzienie:
  • 20 dag chudego surowego boczku
  • 20 dag pieczarek
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • cukier do smaku

Do posypania po wierzchu:

Sposób przygotowania:

1.Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej  tarce, dodać jajko i mąkę oraz  sól, wymieszać.
2.Na  patelnię nalewać po  łyżce oleju i usmażyć, na rumiano z obu stron, dwa ziemniaczane placki.
3.Pokroić boczek w drobne kostki, obsmażyć, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, kiedy nie są już surowe dodać przecier, chwilę  gotować, doprawić  solą, pieprzem i cukrem do smaku.
4.W naczyniu do zapiekania ułożyć jeden placek, posmarować  nadzieniem i przykryć drugim plackiem. Wierzch posypać startym serem.
5.Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C i piec „ tort” około 20 - 25 minut.

Najnowsze komentarze