Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

Maliny rozmrozić. Białka ubić. Dodać 8 dag cukru, 1 cukier waniliowy i żółtka. Wsypać całą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć pergaminem i wypełnić ciastem. Piec 25 minut w tem 175 stopni. Maliny zmiksować z sokiem z cytryny i 2 łyżkami cukru. Żelatynę rozpuścić, połączyć z malinami. Biszkopt przekroić. Wokół spodu zapiąć obręcz tortownicy. Ciasto posmarować malinami, schłodzić( około 50 minut). Serek mascarpone i twaróg wymieszać dokładnie z resztą cukru i pokruszonymi ciasteczkami. Rozsmarować na malinach. Przykryć ciastem. Kremówkę ubić z pozostałym cukrem waniliowym. posmarować cały tort
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: