Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • na słodko

  • < 50PLN

Ciasto:
  • mąka 20 dag
  • cukier 8 dag
  • masło lub margaryna 8 dag
  • jajo 1 szt.
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • cukier waniliowy
  • utarty sucharek lub wysuszona słodka bułka
  • tłuszcz

Masa serowa:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Ciasto:
  • mąka 20 dag
  • cukier 8 dag
  • masło lub margaryna 8 dag
  • jajo 1 szt.
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • cukier waniliowy
  • utarty sucharek lub wysuszona słodka bułka
  • tłuszcz

Masa serowa:

Sposób przygotowania:

Przygotować budyń waniliowy wg przepisu na poakowaniu, pozostawić do ostudzenia. Owoce umyć, osuszyć, ostrożnie usunąć pestki, odsączyć na sicie. Utrzeć 2 żółtka z cukrem, ser przepuścić przez maszynkę. Zółtka wymieszać z serem dodawać po łyżce przestudzony budyń, skórkę z cytryny i dokładnie wymieszać. Składniki ciasta posiekać na stolnicy nożem lub tasakiem, szybko połączyć w jednolitą masę, schłodzić. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki tortownicy, powierzchnię ciasta posypać startym sucharkiem (lub wysuszoną słodka bułką), pokryć owocami. Masę serową wymieszać lekko ze sztywno ubitą pianą i wyłożyc na owoce, posmarować żółtkiem. Piec 50-60 minut w nagrzanym uprzednio piekarniku. Wyjmować z formy po ostygnięciu.
Edytuj przepis

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: