Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • 2 duże kubki jogurtu naturalnego,
  • 20 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego! potrójnie mielonego,
  • cytryna,
  • 4 łyżki drobnego cukru lub pudru,
  • 4 łyżki żelatyny instant,
  • 20 dag biszkoptów,
  • po jednym opakowaniu galaretki wiśniowej, agrestowej i  pomarańczowej,  
  • 2  łyżki rodzynek lub krojonej smażonej w cukrze skórki pomarańczowej

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • 2 duże kubki jogurtu naturalnego,
  • 20 dag twaroguSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Almette z papryką i pomidoramiAlmette z papryką i pomidoramiAlmette śmietankowyAlmette śmietankowyAlmette z ogórkami i ziołamiAlmette z ogórkami i ziołamiŻyczymy smacznego! potrójnie mielonego,
  • cytryna,
  • 4 łyżki drobnego cukru lub pudru,
  • 4 łyżki żelatyny instant,
  • 20 dag biszkoptów,
  • po jednym opakowaniu galaretki wiśniowej, agrestowej i  pomarańczowej,  
  • 2  łyżki rodzynek lub krojonej smażonej w cukrze skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania:

Przygotować  w  3 płaskich salaterkach galaretki według przepisu na opakowaniach, odstawić  po ostudzeniu  do stężenia do lodówki. Rozpuścić żelatynę według przepisu i odstawić do ostudzenia. Ser potrójnie mielony utrzeć  z cukrem, otartą skórką z cytryny oraz wyciśniętym sokiem. Jogurt wymieszać z  ostudzoną  żelatyną, dodać  utarty ser. Galaretkę pociąć w kostkę, dodać do wymieszanego z serkiem jogurtu. Na dnie tortownicy ułożyć  biszkopty, wyłożyć na nie masę serowo - jogurtową, wygładzić  wierzch, przybrać rodzynkami lub skórką pomarańczową i wstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.

Najnowsze komentarze