Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis

Przepis Tort rzymski z makaronu

Dodany , autor Piotr Adamczewski

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • Opakowanie jak najdłuższych spaghetti,
  • pół szklanki ketchupu,
  • szklanka pokrojonej w kostkę wieprzowej pieczeni lub kiełbasy, szynki czy parówek,  
  • łyżka posiekanego świeżego oregano

Na sos:

Do  posmarowania tortownicy:
  • 2 łyżki oleju

Do posypania  po wierzchu:

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • Opakowanie jak najdłuższych spaghetti,
  • pół szklanki ketchupu,
  • szklanka pokrojonej w kostkę wieprzowej pieczeni lub kiełbasy, szynki czy parówek,  
  • łyżka posiekanego świeżego oregano

Na sos:

Do  posmarowania tortownicy:
  • 2 łyżki oleju

Do posypania  po wierzchu:

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować  al dente, odcedzić. Z masła i mąki zrobić  jasną  zasmażkę, kiedy spieni się i zbieleje dodać wlewane wąskim strumyczkiem  mleko. Mieszać, aby nie utworzyły się grudki. Doprawić solą, pieprzem i startą gałką oraz startym parmezanem. Wymieszać z makaronem. W posmarowanej olejem tortownicy umieścić makaron z sosem i przy pomocy widelca uformować z długiego makaronu kółka, wierzch wygładzić, posmarować ketchupem, posypać pokrojonym mięsem i oregano, wierzch obficie posypać startym parmezanem. Zapiekać tort około 20 - 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 st. C.

Najnowsze komentarze