Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • ostre

  • < 50PLN

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

Sposób przygotowania:

1.Marchewki po obraniu blanszować przez 5 minut, po czym ostudzić i  zetrzeć na tarce (warto zostawić  pół marchwi dla ozdoby).
2.Cebulę posiekać ,zeszklić ,dodać  mielone mięso, smażyć razem, doprawiając solą i pieprzem około10 minut, po czym dodać starte marchwie i ser, wymieszać i jeszcze smażyć  5 minut.
3.Na dużym okrągłym talerzu położyć  naleśnik, na nim rozsmarować  masę  mięsną, przykryć drugim naleśnikiem, znów warstwa masy i znów naleśnik, do wyczerpania się  składników. Cały tort posmarować majonezem.
4.Ugotowane jajka obrać ze skorupek, żółtka przetrzeć przez rzadkie  sito drewnianą łyżką, posypać  nimi wierzch ”tortu”. Białka zetrzeć na tarce i  posypać nimi brzegi tortu.
Na wierzchu ułożyć kilka paseczków lub plasterków marchewki. Ochłodzić  godzinę w lodówce i krojąc jak tort podawać jako znakomite danie na kolacje.

Najnowsze komentarze