Mamy już 5217 przepisów

Poznaj przepisy dodane przez Seromaniaków. Możesz dobrać przepis na danie ze składników, które aktualnie masz w lodówce! Przepisy możesz też sortować według najczęściej odwiedzanych, ostatnio dodanych czy najlepiej ocenianych.

Dodaj przepis
  • łagodne

  • na słono

  • < 30 PLN

  • okrągły kilogramowy bochenek chleba
  • co najmniej pół kostki miękkiego masła
  • 3 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowyŻyczymy smacznego! ziołowe(np. typu fromage)
  • ok.30 dag krojonej w plasterki szynki
  • duży ogórek
  • 2 łyżki posiekanego drobno szczypiorku

Oceń przepis

Składniki:

Get Adobe Flash player

  • okrągły kilogramowy bochenek chleba
  • co najmniej pół kostki miękkiego masła
  • 3 serki topioneSeromaniacy wiedzą, co dobreDo przepisu najlepiej wybierz:Ser topiony GoudaSer topiony GoudaSer topiony Z szynkąSer topiony Z szynkąSer topiony ŚmietankowySer topiony ŚmietankowyŻyczymy smacznego! ziołowe(np. typu fromage)
  • ok.30 dag krojonej w plasterki szynki
  • duży ogórek
  • 2 łyżki posiekanego drobno szczypiorku

Sposób przygotowania:

1.Chleb na ten tort nie powinien być zbyt świeży, najlepiej kupić go w przeddzień.
Ostrożnie okroić skórkę, ostrym nożem przekroić  bochenek na trzy krążki .
2.Na pierwszy krążek po posmarowaniu masłem ułożyć plasterki szynki, na szynce ułożyć posmarowany z obu stron  środkowy krążek chleba , na  nim poukładać plasterki ogórka i przykryć ostatnim, posmarowanym krążkiem chleba.
3.Tort posmarować  serkiem z wierzchu i boków, na wierzchu ułożyć  pozwijane w ruloniki plasterki szynki, kilka plasterków ogórka i posypać siekanym szczypiorkiem. Wstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
Podawać pokrojony jak tort

Najnowsze komentarze

Podobne przepisy: